loading


A vállalat rövid bemutatása


Az Opel szentgotthárdi gyárát a General Motors alapította 1990-ben. A gyár termékpalettáján 1992 óta szerepelnek személyautókhoz készülő középkategóriás benzinmotorok, melyeknek gyárunk kizárólagos gyártója az Opel európai gyárai számára. Ezen kívül más GM márkákhoz is szállít motorokat, és megmunkált motoralkatrészeket.

 

 

1996. szeptemberében indult el a hengerfejgyártás, mely a világ egyik legmodernebb gyáraként kezdte meg működését.

 

 

2000-től Allison típusú autóbuszok és tehergépjárművek számára készülő automata sebességváltók szerelésével is foglalkozik az üzem, melyek globális exportra kerülnek.

 

 

2006-ban új tevékenységként indult el a személygépjármű sebességváltók felújítása, valamint a motororsó javítás, mely tevékenységek a munkaerő kiemelkedő szakértelmére építenek.

 

 

2010 szeptemberében három új motorcsalád gyártásának elindításáról döntött az Opel európai vezetése. A tervezett beruházás értéke eléri az 500 millió eurót, és további 800 fő felvételét igényli 2015-ig. Az új gyár alapkövét 2011. április 12-én Orbán Viktor miniszterelnök és Nick Reilly az Opel/Vauxhall elnöke helyezte el.

 

 

Szentgotthárdon kis- és közepes méretű benzinmotorok is készülnek majd, illetve egy új közepes méretű dízel motorcsalád gyártásával bővül a Magyarországon készülő Opel motorok palettája. A vásárlók az Opel Corsa-tól az Insigniáig számos Opel modellben találkozhatnak szentgotthárdi termékeinkkel.


 

A beruházás folyamatosan halad a világ egyik legmodernebb motorgyárának avatására, 2012 szeptember 20-án kerül sor, majd hamarosan elindulhat az első motorcsalád sorozatgyártása.


 

Üzleti eredmények – 2010.

 


Az új projekt mellett jelenleg is termel motorgyárunk, mely évente több mint 600.000 középkategóriás (1.6 és 1.8 literes) benzinüzemű motor legyártására képes. Az Opel részére Európában csak Szentgotthárdon készül ez a motorcsalád, melyből gyárunk 2011 végéig több 6.7 millió darabot gyártott. A termékek az Opel teljes modellpalettájában megtalálhatók – minden típusban doboghat „magyar szív”.


 


Fontos üzletág az alkatrész-gyártás is. A megmunkálás modern technológiával: robotokkal, automata gépsorokon zajlik. Csak az elmúlt évben többszázezer megmunkált hengerfej, henger-blokk, főtengely és hajtórúd készült a General Motors dél-amerikai és ázsiai gyárai részében történő beépítéshez.Alkalmazottak

 

A tervek szerint a gyárunkban foglalkoztatottak létszáma 2015-ig mintegy 1500 főre bővül. 2010-11-12-ben 300 új munkatársunk kapott szakmai kihívást jelentő új feladatot. A létszám azonban tovább bővül, az új projekthez több nyitott pozícióra várják olyan pályakezdők és tapasztalt munkavállalók jelentkezését, akik részesei szeretnének lenni egy dinamikusan fejlődő, folyamatosan megújulásra képes csapatnak. Aktuális állásajánlatainkat megtekinthetik: itt.Kapcsolat

Cím: 9970 Szentgotthárd, Füzesi út 15. (postacím: 9970 Szentgotthárd, Pf: 74.)

Tel: +36 94 / 551 000

Fax: +36 94 / 551 048

 Ugrás az oldal tetejére